Det er viktig som leverandør til byggebransjen å ta sin del av miljøansvaret. Med løsninger fra Dana Lim, Norden største leverandør av lim, sparkel og fugemasse, kan du skaffe over en tredjedel av de nødvendige poengene til et Svanemerket bygg. Dermed er det enklere for deg å ta miljøvennlige og riktige valg ved ditt neste byggeprosjekt. 

Akkurat som andre sertifiseringer jobber Svanemerket også med utdelingen av poeng som er basert på hvilke løsninger som velges. Hvis en bygning skal være Svanemerket krever det at man oppnår minst 17 ut av 44 mulige poeng.
Hvordan får du dette? 

Systemet er bygget opp enkelt. Ved valg av riktige byggematerialer kan du oppnå opp til 10 poeng. Velger du å bygge med materialer som er merket med Svanen eller EU Ecolabel er du allerede mer enn halvveis i mål. 

En enkel snarvei til poeng 

Byggematerialene inndeles i spesifikke produktkategorier (kjemiske produkter, vinduer & dører, innendørs maling & lakk, utendørs maling & lakk, akustikkhimlinger m.m.) og du kan enkelt opptjene poeng. Rune Ludvigsen, Country Manager i Dana Lim Norge, forklarer: 

– Hvis minst 10 % av produktkravene i den pågjeldende kategorien er dekket av miljømerkede produkter så får du 1 poeng. Hvis minst 50 % av produktkravene i den pågjeldende kategorien er dekket av miljømerkede produkter så får du 3 poeng. 

Ved å velge minst 50 % miljømerkede byggematerialer i tre kategorier, samt minst 10 % miljømerkede byggematerialer i en fjerde kategori oppnår du maksimalt 10 poeng for byggematerialer. 

Enkelt for brukeren å velge miljøvennlig 

Rune Ludvigsen forteller at det er viktig å ta del i kampen om en grønnere og mer bærekraftig byggebransje. Og derfor er det viktig som leverandør å gjøre det enkelt for brukeren å velge miljøvennlig: 

– Hos Dana Lim ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for deg å velge de riktige løsningene fra starten. Derfor har vi utviklet både lim og sparkel som er Svanemerket. Slik kan du oppnå 6 poeng alene med produkter fra Dana Lim. Dermed mangler du bare 4 poeng for å komme i mål med byggematerialene dine. 

Samtidig kan du få mange Dana Lim produkter som er registrert i Ecolabels database til å inngå i Svanemerket bygg. Det gjør det enklere for deg å velge de løsningene du trenger for å få det beste utgangspunktet.