Vi tilbringer mer tid hjemme for tiden og det ses tydelig hos byggevarehusene landet rundt. Nå bruker vi mer tid og energi på å pusse opp og oppgradere hjemmene våre. Men før du velger å pusse opp så velg byggematerialer med omhu. Ved å velge Svanemerket renovering kan du få et enda sunnere hjem med lavere energiforbruk og et godt inneklima. Med produkter fra Dana Lim er det enkelt for deg å pusse opp med bærekraftige og miljøvennlige løsninger. 

Aldri før har nordmenn pusset opp hjemmene sine så mye som nå. Over hele landet bygges det terrasser, det males både innendørs og utendørs, og utemøblene skal gjøres klare før sommersesongen. Mange byggevarehus har sett en økende etterspørsel etter byggevarer de siste månedene. Nettopp forbi vi tilbringer mer tid hjemme*.  

Før du velger byggematerialer til oppussingsprosjektet ditt så er det viktig å velge riktige materialer som sikrer et godt inneklima. Hvis du ikke gjør det kan du risikere å få fuktskader, dårlig ventilasjon eller trekk når vintersesongen kommer. 

Velg holdbare løsninger

For å skape et godt inneklima handler det om å velge løsninger som er holdbare, både rent fysiskt men også når det kommer til miljø. Derfor er det viktig at du velger sterke produkter som er sertifisert som miljøvennlige. Rune Ludvigsen, Country Manager for Dana Lim Norge, som er Nordens førende leverandør av lim, sparkel og fugemasse, forteller: 

– Nå er vi i inne i en tid hvor flere holder seg hjemme pga koronasituasjonen og derfor bruker folk mer tid på å oppgradere og renovere hjemmene sine. Derfor er det viktig at du velger produkter som er sertifisert som skånsomme mot miljøet og deg selv. Og så er det viktig at det du velger å oppgradere tåler all slags vær og omstendigheter fremover. Dette er avgjørende for oss nordmenn som bor i et land med fire årstider.  

Ludvigsen fortsetter: 

– Som et eksempel kan utettheter mellom gulv og vegger oppstå på grunn av utilstrekkelig fuging. Det kan øke huseierens varmeforbruk med 5 til 10 prosent og forårsake trekk, som påvirker inneklimaet i huset negativt. Gjennom å renovere etter Svanemerkets kriterier kan du sikre deg at renoveringen holder. Ikke bare nå, men også i lang tid fremover.  

Sunne bygninger med svanemerket renovering 

I tillegg til å bruke produkter som sikrer et godt inneklima så kan du også få hjelp hos Dana Lim med det omfattende dokumentasjonsarbeide som Svanermerket bygg ofte stiller krav til.

Ludvigsen avslutter: 

– Det handler om å sikre at de produktene du har brukt er riktig registrert og at sporbarheten er tydelig. Slik kan du se hvilke ingredienser og komponenter et bygg består av. Og dette er noe vi hjelper mange av kundene våre med, da det krever mer inngående kunnskap om våre produkter.