Snart introduserer vi våre nye spann i 50% gjenbruksplast. Samme design og holdbarhet, men med en CO2-reduksjon på 19%. Sammen med Dana Lims andre tiltak tar vi et steg av gangen mot den nødvendige grønne omstillingen som skal leveres de kommende årene.

Mange bekker små, gir en stor å. Det er viktig at vi som produsenter sikrer en mer bærekraftig produksjon i fremtiden. Derfor er vi i gang med en grønn omstilling i Dana Lim.
Marketing Manager, Rass Gottschalck, forteller:

– Med økt fokus på grønn omstilling er emballasjen på produktene våre et godt sted å starte. Derfor har vi med de nye spannene i gjenbruksplast mulighet for å redusere CO2-avtrykket med 19%, i forhold til de spannene som vi bruker i dag.

Vi har iverksatt flere tiltak for å sikre den nødvendige grønne omstillingen som skal leveres de kommende årene. Og de nye spannene er nøye utvalgte fordi vi ikke ønsker å gå på akkord med kvaliteten.
Rass Gottschalck fortsetter:

– Når man står ute på byggeplassen er det viktig at spannet har den ønskede funksjon. Det holder ikke at den bare er bærekraftig, fordi hvis den går i stykker fortere, kan ikke vi stå innenfor endringen. Derfor har vi funnet et spann som har samme gode kvalitet som før, men hvor andelen av gjenbruksplast i spann og lokk utgjør 50%.
Svanemerkede produkter er først ute

Produksjonen av de nye og mer bærekraftige spannene er ikke tilsvarende normal emballasjeproduksjon. Råvaren til produksjonen av de nye spannene er delvis produsert av innsamlet brukt plastmateriale, som er sortert, rengjort og granulert igjen. Etter dette inngår det i den normale emballasjeproduksjonen. Det betyr at de nye spannene er laget av 50% gjenbruksplast og 50% ny plast.

Svanemerket vegg lim og sparkelmasse er de produktene som får lov til å være med på første utrulling av de nye spannene. Etter det er har vi som mål å skifte emballasjen på resterende produktprogram til den nye emballasjen.Du kan se en oversikt over våre produkter som er Svanemerket her.